Call now

+31 20 682 2961

WEBSHOP

Search
Close this search box.

Exclusieve technische veren – Topkwaliteit op Maat

Share this blog:

Exclusieve technische veren

In onze hoedanigheid als veredelde technische veerfabrikant, streven wij er voortdurend naar om aan de top van veerontwikkeling te staan. TEVEMA is gespecialiseerd in het op maat vervaardigen van exclusieve technische veren, die ongeëvenaard zijn in zowel ontwerp als functionaliteit. Onze expertise als betrouwbare veerleverancier en ons innovatief veerontwerp vermogen stellen ons in staat om oplossingen te bieden die exact aansluiten bij uw unieke vereisten. Maar laten we nu eens de vraag onderzoeken: Is Wood Stronger in Tension or Compression? Wij begrijpen het belang van precisie en vakmanschap, en onze toewijding als toonaangevende veerproducent komt tot uiting in elk maatwerk veer die wij leveren.

Belangrijke inzichten

 • Exclusieve technische veren ontworpen voor complexe toepassingen
 • Precisie en maatwerk staan centraal in ons veerontwerp
 • Onze reputatie als betrouwbare veerleverancier is opgebouwd uit kwaliteit en service
 • Veerontwikkeling geleid door ervaring en geavanceerde technologie
 • Toewijding aan het produceren van veeroplossingen die aan specifieke klantbehoeften voldoen
 • TEVEMA: Synoniem voor innovatie en kwaliteit in technische veerfabricage

De Geschiedenis en Expertise van TEVEMA

Als toonaangevende technische veerspecialist hebben we een erfgoed dat teruggaat tot 1936. We belichamen de historische kracht van innovatie en vakmanschap. Onze toewijding heeft ons gevormd tot de vooraanstaande producent van veren die we vandaag zijn. We onderscheiden ons door ons voortdurende streven naar perfectie in het aanbieden van hoogwaardige veren aan een divers en veeleisend klantbestand.

Traditie van Kwaliteit Sinds 1936

In de loop der jaren hebben wij als Nederlandse veren producent een reputatie opgebouwd van uitmuntendheid door het handhaven van een traditionele kijk op kwaliteit, terwijl we innoveren met moderne technologieën. Dit heeft ons in staat gesteld om maatwerk veeroplossingen te vervaardigen die uitblinken in zowel prestatie als betrouwbaarheid.

Uitgegroeid tot Europese Marktleider

Vanuit onze oorsprong als een nederige fabrikant hebben we onze horizon verbreed en zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaande veren leverancier op Europese schaal. Dit succes hebben we te danken aan onze onophoudelijke drang naar innovatie en onze diepgewortelde expertise als technische veren specialist. De symbiose van ervaring en vooruitstrevende techniek stelt ons in staat om keer op keer te voldoen aan de hoogste industrienormen.

Unieke Veerontwerpen voor Specifieke Toepassingen

Bij het ontwikkelen van maatwerk technische veren ligt onze kracht in het aanbieden van ongekend maatwerk. Dit maatwerk sluit naadloos aan bij de toepassing waarvoor de veer is bedoeld. Het samenspel van gespecialiseerde veerontwerpcompetenties en geavanceerde veertechnologie maakt ieder veerproduct uniek en van topkwaliteit. We produceren alles, van de krachtigste technische springveren tot de meest delicate op maat gemaakte veren. Onze specialisatie als technische veerproducent ligt in het creëren van veersystemen die niet alleen aan, maar de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

Innovatieve Designmogelijkheden

Onze ontwerpers maken gebruik van de nieuwste technologieën en computerondersteunde ontwerptools. Hiermee creëren ze geavanceerde aangepaste technische veren voor een breed scala aan toepassingen. Van concept tot realisatie: elke stap in het proces van veerontwerp is gericht op het optimaliseren van de prestaties en het waarborgen van de hoogste kwaliteit.

Technische Veerontvangst: Onze Aanpak

Stap voor stap begeleiden wij onze klanten door het proces van productontwikkeling. We garanderen een service die volledig is afgestemd op de unieke wensen van onze opdrachtgevers. Dit omvat een gedetailleerde analyse van de vereisten en technische veerontvangst. Onze ingenieurs werken nauw samen met klanten om maatwerk technische veren te leveren die perfect aansluiten bij de functionele behoeften van elke specifieke toepassing.

Exclusieve technische veren

Als erkende technische veerspecialist, onderscheiden we ons door het leveren van technische veer oplossingen die uitblinken in zowel complexiteit als prestatie. Onze speciale technische veren zijn het resultaat van doordacht technische veer ontwerp en de toepassing van geavanceerde productietechnieken. Ieder ontwerp is geoptimaliseerd om te voldoen aan de specifieke eisen van onze opdrachtgevers, waarbij wij gebruikmaken van onze uitgebreide expertise om exclusieve technische veren te vervaardigen die u nergens anders vindt.

De praktische uitvoering van ons werk kent meerdere facetten:

 • Ontwikkelen van technische veer ontwerp specifiek voor uw toepassing.
 • Realiseren van op maat gemaakte prototypes tot aan seriematige productie.
 • Gebruik van hoogwaardige materialen voor duurzame en betrouwbare prestaties.
 • Innovatieve benaderingen in technische veer oplossingen voor industrieën met strikte eisen.

We zijn trots op onze rol als technische veerspecialist en de vertrouwensrelatie die wij met onze klanten hebben opgebouwd. Ons vermogen om exclusieve technische veren aan te bieden, zorgt voor een onderscheidend aanbod binnen de markt. Dit is mede mogelijk gemaakt door ons streven naar absolute perfectie en innovatie in elk aspect van ons productieproces.

Kiezen voor Maatwerk Technische Veren

De keuze voor maatwerk veren is een beslissing die een diepgaande impact heeft op de kwaliteit en functionaliteit van uw projecten. Onze kernexpertise ligt in het ontwerpen van veren op maat die voldoen aan stringente veren technische specificaties, waardoor wij in staat zijn om exclusieve technische veren te produceren die naadloos integreren met de complexe behoeften van onze klanten.

Het proces van het creëren van technische veren op maat vereist een grondige begrip van de eisen die gesteld worden door de toepassing waarin de veren zullen functioneren. Onze toewijding en vaardigheden resulteren in een product dat is afgestemd op uw specifieke wensen en dat bijdraagt aan de optimalisatie van uw eindproduct. Hieronder vindt u een overzicht van wat onze maatwerk veren zo uniek maakt:

 • Elke veer wordt nauwkeurig ontworpen en geproduceerd met behulp van geavanceerde technologie en vakmanschap.
 • We werken hand in hand met klanten om perfectie in elke veer te garanderen, van prototype tot finale product.
 • Onze veren technische specificaties worden nauw afgestemd op de eisen van de toepassing, wat zorgt voor superieure prestaties.
 • Door onze ervaring in vele industrieën, begrijpen we de complexiteit en vereisten voor het creëren van exclusieve technische veren.

Wanneer u kiest voor TEVEMA, kiest u voor een partner die excellence in maatwerk combineert met een diep inzicht in technische vereisten. Onze aangepaste oplossingen brengen uw projecten naar een hoger niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid. Samen streven we naar het realiseren van de beste technische veeroplossingen die de industrie te bieden heeft.

Het Productieproces van Hoogwaardige Veeroplossingen

In ons streven naar perfectie in de productie van hoogwaardige technische veren, zetten wij geavanceerde fabricagetechnieken in die ten grondslag liggen aan het creëren van kwalitatieve technische veren. Ons productieproces is het hart van onze organisatie waar precisie, technologie en vakmanschap samenkomen om te zorgen voor topkwaliteit in elk veerproduct.

Geavanceerde Fabricagetechnieken

Geavanceerde machines en state-of-the-art productietechnologieën stellen ons in staat om veren fabricage te optimaliseren en te voldoen aan de meest uitdagende technische vereisten. Automatisering en nauwkeurige machinale besturing garanderen consistente resultaten en een hoge mate van reproduceerbaarheid.

Controle en Kwaliteitsmarkeringen

Elke geproduceerde veer ondergaat een uitgebreide controle om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan gestelde veren kwaliteitsmarkeringen. Deze markeringen bevestigen dat het productieproces en de eindproducten voldoen aan de hoogste industriële standaarden. De toewijding aan kwaliteit wordt ook onderschreven door relevante veren certificaten, waarmee wij onze klantbelofte van betrouwbaarheid en duurzaamheid kracht bijzetten.

ProductiestapKwaliteitscontroleCertificaat
MateriaalselectieInspectie van grondstoffenISO 9001:2015
Veerontwerp3D-model validatieDIN EN 13906-1
VeerproductieMachinekalibratieCE-markering
EindinspectieAfmeting en krachtmetingISO/TS 16949

Door nauwlettend toezicht en voortdurende optimalisatie garanderen wij dat onze hoogwaardige technische veren aan de strengste eisen voldoen. Die garantie resulteert in betrouwbaarheid voor onze klanten en een stevige positie van ons bedrijf als leider in de veerindustrie.

Technische Veertoepassingen in Verschillende Industrieën

Onze veelzijdige technische veren staan bekend om hun brede toepasbaarheid in diverse industrieën. Van de precisie die vereist is in de semiconductors tot de robuustheid nodig in de metaalbewerking, onze veren zijn ontworpen om te voldoen aan de strikte eisen van elk specifiek segment. Hierdoor kunnen wij maatwerk en standaardoplossingen bieden die de efficiëntie en betrouwbaarheid van de apparatuur in deze sectoren aanzienlijk verbeteren. Binnen de automotive industrie, de verlichtingsindustrie, de voedingsindustrie en de sector van semiconductors, functioneren onze veren als essentiële componenten die de kwaliteit en duurzaamheid van de eindproducten garanderen. Lees hier over het belang van kwaliteitsnormen in de metaalindustrie.

Veren voor de Automotive Industrie

De automotive industrie stelt hoge eisen aan veren, waarbij duurzaamheid en weerstand tegen extreme omstandigheden voorop staan. De veren die wij leveren voor deze sector variëren van veringssystemen tot precisiecomponenten in de motor en elektronica. Deze veren zijn cruciaal voor de veiligheid en het comfort van voertuigen en voldoen aan de veren voor automotive industrie standaarden.

Verlichtings-, Voedings- en Semiconductorsector

In de verlichtingsindustrie speelt de kwaliteit van onze veren een sleutelrol bij het waarborgen van de stabiliteit en levensduur van lampen en verlichtingsarmaturen. Onze veren voor verlichtingsindustrie zijn ontworpen om trillingen te weerstaan en zorgen voor consistentie in prestaties, zelfs onder warmtegevoelige omstandigheden.

De voedingsindustrie vereist veren die voldoen aan strikte hygiënevoorschriften en bestand zijn tegen corrosie door reinigingsprocessen en contact met voedingsmiddelen. Veren voor voedingsindustrie zijn geoptimaliseerd om deze uitdagingen aan te gaan en de veiligheid te waarborgen.

Binnen de snelgroeiende semiconductorsector is de nauwkeurigheid van onze veren van cruciaal belang. Ze worden toegepast in uiterst gevoelige productieprocessen waarbij zelfs de kleinste afwijking grote gevolgen kan hebben. De veren voor semiconductors zijn het resultaat van nauwgezette engineering en innovatieve productietechnieken.

 • Gespecialiseerd in het vervaardigen van veren die integreren met complexe machines in diverse industrieën.
 • Veren voor de automotive industrie ontworpen voor duurzaamheid en veiligheid.
 • Innovatie in veren voor verlichtingsindustrie die bijdragen aan stabiliteit onder extreme omstandigheden.
 • Veren voor voedingsindustrie die voldoen aan hygiënische voorschriften en corrosiebestendig zijn.
 • Uiterst nauwkeurige veren voor semiconductors voor geavanceerde toepassingen in de productie van halfgeleiders.

Duurzaamheid en Innovatie in Veerontwikkeling

Wij zijn volledig toegewijd aan het integreren van duurzaamheid en innovatie in het ontwikkelen van onze technische veerinnovaties. Dit doen we door het selecteren van milieuvriendelijke materialen en het toepassen van productiemethoden die minder impact hebben op het milieu. Ons doel is om oplossingen te bieden die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst.

In ons assortiment bevinden zich diverse duurzame technische veren die gemaakt zijn met het oog op lange levensduur en verminderde impact op het milieu. Deze veren zijn niet alleen een toonbeeld van hoogwaardige kwaliteit, maar ook van ons streven naar groenere oplossingen in de industrie.

Door een focus op veren voor duurzame oplossingen, zijn de producten die wij aan onze klanten leveren toekomstbestendig en voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technische veren. Wij geloven sterk in het continu zoeken naar nieuwe manieren om de ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder daarbij in te boeten aan de kwaliteit en betrouwbaarheid die men van ons gewend is.

Bij elke stap die we zetten in de ontwikkeling en productie van betrouwbare technische veren, stellen we het milieu voorop. Daarbij verliezen we de technologische ontwikkelingen niet uit het oog, omdat wij erop gebrand zijn om voorop te blijven lopen in de veerindustrie.

 • Milieuvriendelijke aanpak in materiaalkeuze en productieprocessen
 • Ontwikkeling van veren die bijdragen aan duurzame bedrijfsvoering
 • Gericht op innovatie om onze leiderschapspositie in de markt te behouden

Verantwoordelijkheid nemen voor onze planeet gaat hand in hand met het leveren van superieure producten. We zijn trots op onze rol als pioniers in het creëren van veren die helpen bij het bouwen aan een duurzamere industrie.

Snelle Prototyping en Productie voor Snelle Marktintroductie

In de huidige competitieve markt is het essentieel voor onze klanten om hun producten snel en effectief te lanceren. Wij erkennen de noodzaak voor veren voor snelle prototyping en zijn trots op onze capaciteit om met spoed prototypes en seriematige productie op te leveren. Ons proces is zo geoptimaliseerd dat wij aan de voortdurende vraag naar zowel veren voor kleine series als veren voor grote series kunnen voldoen.

Flexibiliteit in Kleine en Grote Series

Of onze klanten nu behoefte hebben aan een prototype of aan volledige productieseries, bieden wij een flexibele productiecapaciteit. Deze capaciteit past zich aan elk project aan. Dankzij deze flexibiliteit kunnen wij zowel kleine hoeveelheden als omvangrijke series efficiënt produceren. Dit doen we zonder compromissen op het gebied van kwaliteit of precisie. Of het nu gaat om opstartende bedrijven die nieuwe ontwerpen willen experimenteren, of om gevestigde ondernemingen die massaproductie vereisen, onze productiefaciliteiten zijn uitgerust om aan elke unieke vraag naar veren te voldoen.

Efficiënte Levering en Klantenservice

Onze belofte aan klanten gaat verder dan het leveren van hoogwaardige veren. We zetten ons ook in voor een snelle levering en bieden een uitzonderlijke klantenservice. We begrijpen dat tijd een kritische factor is voor onze klanten. Daarom streven we ernaar om bestellingen niet alleen nauwkeurig maar ook snel te verwerken en uit te voeren. Van de eerste bestelling tot na de levering, staan onze klantenservicemedewerkers klaar om te assisteren en te zorgen dat onze klanten volledig tevreden zijn met hun aankoop.

Conclusie

Als afsluiting van ons verhaal over TEVEMA, kunnen we met trots zeggen dat onze toewijding aan het leveren van op maat gemaakte veren en technische ondersteuning ons heeft geplaatst als de onbetwiste autoriteit in het veld. Onze capaciteit om veren te ontwerpen en produceren voor specifieke projecten overstijgt standaardaanbiedingen. Dit zorgt voor exclusieve technische veeroplossingen die perfect aansluiten bij de unieke vereisten van onze klanten.

Als specialist in technische veren onderscheiden we ons door een gestructureerde aanpak. Deze aanpak wordt gekenmerkt door een diepgewortelde expertise en een onwrikbare belofte tot kwaliteit. Elke veer die onder onze naam vervaardigd wordt, draagt bij aan de optimalisatie en het succes van de apparaten en systemen waarin ze zijn geïntegreerd. Onze ambitie reikt verder dan simpelweg voldoen aan de behoeften; wij streven ernaar om continu te innoveren en te excelleren in wat wij aanbieden.

In elk project waarbij onze veren op maat diensten worden ingezet, resoneert de essentie van TEVEMA’s missie: superieur vakmanschap koppelen aan ongeëvenaarde veer technische ondersteuning. Hierdoor zijn wij in staat om consistent de fundering te leggen voor technisch geavanceerde, duurzame en betrouwbare oplossingen. Dit vormt de kern van wat wij als bedrijf vertegenwoordigen en wat onze klanten van ons mogen verwachten.

FAQ

Wat zijn technische veren?

Technische veren zijn onderdelen die gebruikt worden in tal van industriële toepassingen om krachten te absorberen, te controleren of om een terugkerende beweging te genereren. Ze zijn verkrijgbaar in diverse varianten zoals drukveren, trekveren, torsieveren en meer, afhankelijk van de specifieke behoefte.

Wat maakt TEVEMA veren exclusief?

Onze exclusiviteit komt voort uit ons maatwerk. Wij ontwerpen en produceren veren die volledig zijn afgestemd op de technische specificaties van onze klanten. Met behulp van hoogwaardige materialen en geavanceerde veertechnologieën creëren we veren die optimale prestaties leveren voor specifieke toepassingen.

Hoe garandeert TEVEMA de kwaliteit van haar technische veren?

Kwaliteit staat bij ons voorop. Van ontwerp tot eindproduct doorloopt elke veer een streng kwaliteitscontroleproces en we zorgen ervoor dat ze voldoen aan alle relevante industrienormen en kwaliteitsmarkeringen. Dankzij onze jarenlange ervaring en deskundigheid kunnen wij consistent hoogwaardige veren leveren.

Kan TEVEMA helpen bij het ontwikkelen van een veerontwerp voor mijn project?

Absoluut, ons team van technische veerspecialisten staat klaar om u te ondersteunen bij het ontwerpen van de perfecte veer voor uw project. Met onze expertise in veerontwerp en veerontwikkeling kunnen we u door het gehele proces begeleiden, van concept tot realisatie.

Wat voor soorten technische veren kan TEVEMA produceren?

Wij produceren een breed scala aan technische veren, waaronder drukveren, trekveren, torsieveren, schotelveren en gespecialiseerde veren voor specifieke toepassingen. Alle veren worden op maat gemaakt om te voldoen aan de unieke eisen van onze klanten.

Voor welke industrieën levert TEVEMA technische veertoepassingen?

We leveren veeroplossingen aan een veelheid van industrieën, waaronder de automotive industrie, metaalbewerking, verlichtingsindustrie, voedingsindustrie en de semiconductor sector. Onze technische veren zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van deze diverse toepassingsgebieden.

Hoe lang duurt het om een bestelling van technische veren te ontvangen?

De levertijd kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de bestelling en de hoeveelheid. Voor standaardproducten kunnen wij vaak snel leveren, terwijl gespecialiseerde of grotere orders iets meer tijd in beslag kunnen nemen. We streven altijd naar een zo efficiënt mogelijke levering zonder in te leveren op kwaliteit.

Heeft TEVEMA veeroplossingen voor duurzame toepassingen?

Ja, duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering. We werken voortdurend aan innovaties om onze veerproducten en productiemethoden milieuvriendelijker te maken. Hiermee bieden we onze klanten duurzame veeroplossingen die bijdragen aan een groenere toekomst.

Is het mogelijk om technische veren in zowel kleine als grote series te bestellen?

Ja, of u nu slechts enkele unieke veren nodig heeft of grotere aantallen voor massaproductie, wij kunnen aan uw behoeften voldoen. Ons productieproces is ingesteld op flexibiliteit, waardoor we efficiënt kunnen schakelen tussen kleine en grote series.

Biedt TEVEMA ook technische ondersteuning na aankoop van veren?

Zeker, klanttevredenheid en service na verkoop zijn essentieel voor ons. Wij bieden technische ondersteuning en advies zowel voor, tijdens als na de aanschaf van onze technische veren. Ons team is beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met eventuele uitdagingen.

More blogs

Scroll to Top