Stikstofgasveren

STIKSTOF GAS CILINDERS

 

 Sinds enige tijd kunnen wij u ook voorzien van stikstof gasveren, in een zeer gunstige prijsstelling en met korte levertijden. Wij hebben sinds enige tijd het agentschap voor deze veren voor de Nederlandse markt verkregen, van de firma Special Springs S.r.l. 

Deze gasveren worden meestal gebruikt in stempels en matrijzen, waar de inbouwruimte beperkt is en de krachten hoog moeten zijn, maar kunnen uiteraard ook gebruikt worden in andere mechanische toepassingen, waar grote krachten nodig zijn in een beperkte ruimte.

Het verschil tussen gasveren en stempelveren voor gereedschappen is dat de kracht al in ongespannen toestand aanwezig is, zonder dat de gasveer wordt voorgespannen. Hierdoor wordt de mogelijke slag verhoogd.

De stikstof gasveren uit ons assortiment kunnen deels worden uitgerust met de zogenaamde SKUDO bescherming, welke vervuiling van de gasveer en dus slijtage voorkomt, de levensduur wordt daarmee aanzienlijk verhoogd tot boven de 1.000.000 cyclus.

 

Om overdruk te voorkomen kunnen deze gasveren uitgevoerd zijn met twee beveiligingen, te weten OPAS of OSAS. OPAS staat voor Over Pressure Active Safety, dit houdt in dat de gasveer is uitgerust met een overdruk ventiel onder in de veer die bij overbelasting van de gasveer het gas laat ontsnappen. OSAS staat voor Over Stroke Active Safety, dit houdt in dat als de maximale slag wordt overschreden de ingebouwde afdichting zodanig wordt vervormt dat het gas hierdoor kan ontsnappen.

De levertijd voor stikstof gas cilinders bedraagt  ongeveer 1 week.

 

Download onze catalogus:

Stikstof gascilinders type NE

Stikstof gascilinders type M

Stikstof gascilinders type RV/ RF/ RS

Stikstof gascilinders type S

Stikstof gascilinders type H

Stikstof gascilinders type LS

Stikstof gascilinders type ML

Stikstof gascilinders type KE

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Scroll To Top