Borgveren - clips

BORGVEER EN CLIPSEN

 

Borgveren / clipsen. De maten van deze clips zijn vastgesteld op basis van jarenlange ervaring. De thans geselecteerde afmetingen zijn de meest gangbare. Mocht u echter de door u gewenste veer er niet bij ons standaard assortiment vinden, vraag dan naar onze productie mogelijkheden.

Er zijn zeven soorten borgveren, te weten: borgringen, borgveren, borgclips, bevestigingsringen, borgspelden, buisborgpennen en borgpinnen.

Borgringen (=voor assen) en Borgveren (=voor bussen) kunnen op een as of in een bus gemonteerd worden. De functie is meestal het positioneren van een onderdeel op een as of in een bus. Ze zijn gemaakt volgens DIN 7993 en standaard leverbaar in verenstaal DIN 17223 C werkstof nummer 1.1200 of in roestvaststaal DIN17224-1.4310. Voor RVS dient u een R achter het artikelnummer te plaatsen. Op verzoek kunnen wij ze ook in andere materiaalsoorten leveren.

Bevestigingsringen worden gebruikt om een as met gat te borgen. Ze zijn gemaakt van roestvastverenstaal volgens DIN 17224-1.4310. Op verzoek zijn ook andere materiaalsoorten leverbaar.

Een Borgclip wordt bijvoorbeeld toegepast bij een trekveer van een tractor. Zij zijn gemaakt van verenstaal volgens DIN17223 C werkstofnummer 1.1200. Op verzoek leveren wij ze ook in roestvaststaal volgens DIN 17224 werkstofnummer 1.4310.

Borgspelden zijn gemaakt van voorverzinkt verenstaal. Op verzoek kunnen wij ze ook in andere werkstoffen leveren.

Buisborgpennen worden gebruikt om assen en bussen te borgen en zijn volgens DIN 11023 gemaakt. 

Borgpinnen worden gebruikt voor het borgen van een as en zijn gemaakt van verenstaal volgens DIN 17223-1.1200. De borgpinnen zijn verkrijgbaar in verzinkte of geel gepassiveerde uitvoering. 

Veerclips

Materiaal: De veerclipsen zijn gemaakt van verenstaal.
Nabehandeling: Tegen meerprijs kunnen wij de verenmet de door u gevraagde oppervlaktebehandeling leveren.

Veerclips

Sleutelringen 

Deze worden gebruikt om een onderdeel te borgen.

CIRCLIPS DIN 471 / DIN 472

Een circlips (ook wel snapring of C-clip genoemd) is een axiale borgring die wordt gebruikt om lagers op een bepaalde plaats op een as te monteren. De circlips bestaat uit open uiteinden die op de gewenste plaats worden vastgeklikt, meestal in een bewerkte groef op een paspen of lager. De circlips zorgt voor rotatie, maar voorkomt zijwaartse beweging. 

Er zijn tot basistypen: interne en externe circlip, verwijzend naar of ze zijn gemonteerd in een boring of op een schacht. Circlips worden vaak gebruikt omscharnierende verbindingen te beveiligen.

 

De Circlipsen zijn gemaakt volgens DIN 471 en DIN 472 

Een circlip is gemaakt van verenstaal en zijn gefosfateerd en geolied.

Een aantal circlips (met een schacht tussen de 8-75mm) zijn ook in RVS leverbaar, vraag ons naar de mogelijkheden.

Indien uw meer informatie wilt kunt u een email sturen aan sales@tevema.com of door te bellen naar (+31)-(0)20-6822961.

Download onze catalogus van borgringen, borgveren, bevestigingsringen, borclipsen, borgspelden, borgpinnen en buisborgpenne:

circlips DIN 471

circlips DIN 472

Borgveren (PDF) — downloaden 

Veerclipsen (PDF) — downloaden
sleutelringen downloaden

Indien uw meer informatie wilt kunt u een email sturen aan sales@tevema.com

of door te bellen naar (+31)-(0)20-6822961.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Scroll To Top