Extension Spring

TREKVEREN

 

De trekveren uit het TEVEMA assortiment zijn toepasbaar op veel gebieden, zowel in Research en Development, in het onderhoud of bij het maken van prototypes. Alle trekveren uit ons voorraadprogramma zijn ontworpen en gespecificeerd naar de hoogste technische eisen.

Het programma van gestandaardiseerde trekveren uit voorraad, biedt de veergebruiker een zeer grote selectiemogelijkheid en een economische wijze om in zeer korte tijd over precisie veren te beschikken. Voor de berekening van trekveren verwijzen wij naar DIN 2089-2 / EN13906-2

Alle standaard trekveren van Tevema worden geproduceerd met volledige Duitse ogen.

De trekveren zijn gewikkeld met initiële voorspanning, zodat de windingen in ongespannen toestand strak tegen elkaar gewikkeld zijn.

Indien u een trekveer nodig heeft die niet in ons standaardassortiment terug te vinden is, kan TEVEMA deze voor u vervaardigen. TEVEMA maakt trekveren met Duitse, Engelse of speciale ogen in alle vormen en afmetingen.

Tegen meerprijs zijn andere materiaal uitvoeringen mogelijk.

Onze standaard trekveren zijn gemaakt van:

 

Materiaal:

Verenstaal:

Din 17223 C / Werkstofnr. 1.1200 / EN10270-1

Roestvaststaal:

Din 17224 / X10CrNi 18-8 / AISI 302 / Werkstofnr. 14310 / EN10270-3

Toleranties:

Din 2076-2 / EN10270-2

Productie:

 

Wikkelrichting:

Rechts

Ogen:

2 gesloten Duitse ogen volgens Din 2097-3. Stand van de ogen is willekeurig!

Toleranties:

Din 2097-2

Oppervlaktebehandeling:    

De veren uit voorraad zijn geolied. Tegen meerprijs zijn ook andere oppervlaktebehandelingen leverbaar, deze zijn echter niet uit voorraad leverbaar.

Werktemperatuur:            

Verenstaal:       max. +80º
Roestvaststaal: max. + 250º
Bij hogere temperaturen gelieve contact op te nemen met de afdeling calculatie. 

 

Onze standaardveren zijn berekend op een statische belasting (=rustende belasting). Dit wil zeggen dat de veer tijdelijk, constant belast wordt.

Er wordt gesproken over quasi-statische belasting (=zelden wisselende belasting) indien de veren met grote tussenpozen een extra belasting krijgen. Gedurende de levensduur minder dan 10^4 lastwisselingen.

Bij dynamische belasting bij een trekveer geldt het volgende:

  • wisselende belasting; het aantal wisselingen is > 10^7; hierbij is de levensduur van de spiraalveer beperkt.
  • wisselende belasting; het aantal wisselingen is < 10^7, waarbij de levensduur in theorie onbeperkt is.

Indien u onze standaardveren quasi-statisch of dynamisch wenst te belasten, verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling engineering, om de levensduur te laten berekenen.  

Trekveer 1000 mm zonder ogen

 

De trekveren van 1000 mm worden geleverd zonder ogen. De veerconstante is afhankelijk van de lengte en het aantal windingen. Indien u bijvoorbeeld detrekveer met de helft inkort, wordt de veerconstante verdubbeld.

Trekveer 500 mm zonder ogen

 

De trekveren kunnen tegen meerprijs in andere materiaalsoorten geleverd worden.

Schroefogen voor trekveren

 

Deze schroefogen kunnen worden gebruikt voor het monteren van trekveren. Door de lengte van de spiraalveer door middel van een schroefoog aan te passen, kan de kracht van de veer makkelijk aangepast worden. De schroefogen zijn in zes soorten te verkrijgen.  De bouten zijn verzinkt op aanvraag beschikbaar.

Speciale Trekveren

 

Onze productie afdeling kan bijna elke trekveer op maat maken in zowel zeer kleine aantallen (vanaf 1 stuks) tot zeer grote hoeveelheden. De trekverenkunnen gemaakt worden met verschillende soorten uiteinden, welke o.a. te vinden zijn in DIN 2097 seite 3. Wij gebruiken voor de productie van trekveren diverse materiaalsoorten. Naast het gewone verenstaal en roestvaststaal 302, maken wij veren van meer exotische materialen zoals inconel, titanium, ninomic, fosforbrons, wolfram, conifer, molybdeen, berylliumkoper, chroom vanadium en dergelijke. Onze engineering afdeling kan u helpen het juiste materiaal te kiezen voor uw toepassing en staat u bij in het vinden en berekenen van de juiste trekveer. Daarnaast kunnen wij zorg dragen voor diverse nabehandelingen zoals het verchromen, vernikkelen, chemisch zwarten, epoxeren, coaten, vertinnen, verzinken, beitsen en passiveren, elektrolytisch polijsten, vergulden, verzilveren, cleanroom verpakken en dergelijk.

Voor speciale trekveren verzoeken wij u of contact op te nemen met onze afdeling calculatie door middel van het invullen van onderstaand formulier of door te bellen naar  (+31)-(0)20-6822961.

 

Klik hier voor het formulier voor speciale trekveren

Download hier onze catalogus van:

Trekveren (PDF) — downloaden

Trekveren in meters (PDF) — downloaden

Trekveren in 500 mm (PDF) — downloaden 

Schroefogen voor trekveren (PDF) — downloaden

Sign up for our newsletter

Scroll To Top