Konische drukveren

Konische drukveren worden gebruikt indien de ruimte in axiale richting beperkt is. Bij konische drukveren vallen de windingen dusdanig in elkaar dat de blokhoogte ongeveer gelijk is aan tweemaal de draaddikte. Bij konische veren is de verhouding tussen kracht en indrukking oplopend (progressief) omdat zij een variabele diameter hebben. Voor het berekenen van konische drukveren verwijzen wij naar DIN 2089-1 (EN 13906-1) en DIN 2095-2. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze engineering afdeling voor het berekenen van de door u gewenste veer en voor vragen naar technische adviezen.

De standaardveren zijn gemaakt van:

Verenstaal:

DIN 17223 C / Werkstofnr. 1.1200

t/m draaddikte 2: EN 10270-1:01 DH (bonded)

>   draaddikte 2 : EN 10270-1:01 SH

Roestvaststaal:

DIN 17224 / X10CrNi 18-8 / AISI 302 Werkstofnr. 1.4310 / EN 10270-3:01

Toleranties:

DIN 2095-2 / DIN 2098-2

Werktemperatuur:

Verenstaal:        max. +80 graden Celcius

Roestvaststaal:  max. +250graden Celcius

Bij hogere temperaturen, contact opnemen met onze afdeling engineering!

Uitvoering:

Wikkelrichting: rechts

Veereinden zijn aangelegd en niet geslepen

Op aanvraag en tegen meerprijs is een geslepen uitvoering mogelijk.

Oppervlaktebehandeling:

De veren zijn geolied. Tegen meerprijs zijn ook andere oppervlakte-

behandelingen leverbaar.

Dit brengt echter een langere levertijd met zich mee.

Let op: de krachten die u in onze standaardcatalogus aantreft zijn weergegeven voor roestvrijstalen veren. Bij veren van verenstaal dient u rekening te houden met een krachttoename van 10 tot 15%.

Speciale konische drukveren:

Onze productie kan bijna elke konische veer op maat maken in zowel zeer kleine aantallen (vanaf 1 stuks) als in zeer grote hoeveelheden. Wij gebruiken hierbij diverse materiaalsoorten.

Naast het verenstaal en roestvaststaal 302, maken wij veren in inconel, titanium, nimonic, fosforbrons, wolfram, berylliumkoper en dergelijke. Onze engineering afdeling kan u helpen het juiste materiaal te kiezen voor uw toepassing en staat u bij in het vinden en berekenen van de juiste veer. Daarnaast kunnen wij zorgen voor diverse nabehandelingen zoals verchromen, vernikkelen, chemisch zwarten, epoxeren, coaten, vertinnen, verzinken, beitsen en passiveren, elektrolytisch polijsten, vergulden, verzilveren, cleanroom verpakken en dergelijk.

Voor speciale konische drukveren verzoeken wij u vrijblijvend contact op te nemen met onze afdeling calculatie door middel van het invullen van bijgevoegd formulier of door te bellen naar  (+31)-(0)20-6822961.       

Klik hier voor het formulier voor speciale konische drukveren

Klik hier om naar de zoekmodule en webwinkel van de standaardveren te gaan

Download hier de catalogus van  Konische drukveren (PDF) — downloaden

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Scroll To Top