Compression Spring

DRUKVEREN

 

Standaard drukveren zijn leverbaar in zowel verenstaal, als roestvaststaal AISI 302. De standaard drukveren tot draad 1.0 mm, zijn aangelegd maar niet geslepen. Vanaf draad 1.0 mm, zijn onze standaardveren zowel aangelegd als geslepen. Indien u tussen de standaardveren niet de door u gewenste veer aantreft, kunnen wij de veer voor u maken. Uiteraard kunnen wij de veren ook in andere materialen en nabehandelingen uitvoeren. Neem hierover contact op met onze afdeling sales of bestel de veer online

 

Voor het berekenen van drukveren verwijzen wij naar DIN 2089-1 (EN 13906-1) en DIN 2095-2. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze calculatie afdeling voor het berekenen van de door u gewenste veer en voor het geven van technische adviezen.

De standaardveren zijn gemaakt van:

 

Materiaal:

 

Verenstaal:

DIN 17223 C / Werkstofnummer 1.1200

t/m draaddikte 2 mm: EN10270-1:01 DH (bonded)

>   draaddikte 2 mm : EN10270-1:01 SH

Roestvaststaal:

DIN 17224 / X10CrNi 18-8 / AISI 302 / Werkstofnummer 1.4310 /

EN 10270 3:01

Toleranties:

DIN 2095-2 / DIN 2098-2

 

Werktemperatuur:

Verenstaal:        max. +80 graden Celcius

Roestvaststaal:  max. +250graden Celcius

Bij hogere temperaturen, gelieve onze afdeling engineering te adviseren

 

Uitvoering:

Wikkelrichting rechts.

Veereinden van draaddikte 0,2 tot 1,0 mm aangelegd en niet geslepen

Veereinden van draaddikte 1,0 tot 10,0 mm aangelegd en geslepen

 

Oppervlaktebehandeling: 

De veren zijn geolied. Tegen meerprijs zijn ook andere

oppervlakte behandelingen leverbaar. Dit brengt echter wel een

langere levertijd met zich mee.

  

Onze standaardveren zijn berekend op een statische belasting (=rustende belasting). Dit wil zeggen dat de veer tijdelijk, constant belast wordt.

Er wordt gesproken over quasi-statische belasting (=zelden wisselende belasting) indien de veren met grote tussenpozen een extra belasting krijgen. Gedurende de levensduur minder dan 10^4 lastwisselingen.

Bij dynamische belasting geldt het volgende:

wisselende belasting; het aantal wisselingen is > 10^7; hierbij is de levensduur van de duwveer beperkt.

wisselende belasting; het aantal wisselingen is < 10^7, waarbij de levensduur in theorie onbeperkt is.

Indien u onze standaard duwveer quasi-statisch of dynamisch wenst te belasten, verzoeken wij u contact op te nemen met onze afdeling engineering, om de levensduur te laten berekenen.

 

Speciale drukveren:

 

Onze productie kan bijna elke speciale drukveer op maat maken in zowel zeer kleine aantallen (vanaf 1 stuks) als in zeer grote hoeveelheden. Wij gebruiken hierbij diverse materiaalsoorten. Naast het verenstaal en roestvaststaal 302, maken wij veren van inconel, titanium, ninomic, fosforbrons, wolfram, berylliumkoper, conifer, molybdeen, titanium, chroom vanadium, nimonic en dergelijke. Onze engineering afdeling kan u helpen het juiste materiaal te kiezen voor uw toepassing en staat u bij in het vinden en berekenen van de juiste veer. Daarnaast kunnen wij zorgen voor diverse nabehandelingen zoals het verchromen, vernikkelen, chemisch zwarten, epoxeren, coaten, vertinnen, verzinken, beitsen en passiveren, elektrolytisch polijsten, vergulden, verzilveren, cleanroom verpakken.

Voor speciale drukveren verzoeken wij u vrijblijvend contact op te nemen met onze afdeling calculatie door het invullen van bijgevoegd formulier of door te bellen naar (+31)-(0)20-6822961. 

 

Downloads

Download door op de link te drukken: 
Drukveren (PDF) — downloaden 
Drukveren in meters (PDF) — downloaden  
Drukveren 500 mm (PDF) — downloaden 
Drukveer met doorverbinders (PDF) — downloaden 

Sign up for our newsletter

Scroll To Top