Vestigingen

TEVEMA (TEchnische VEren MAatschappij) is de vakkundige leverancier van technische veren voor alle mogelijke toepassingen sinds 1936.
Met productie vestigingen in Nederland en Polen is het bedrijf één van de grootste verenfabrieken in de Benelux.
De geschiedenis van de fabriek gaat terug tot in de jaren dertig. 'Tevema, Fabriek voor Technische Veren' werd in 1936 opgericht in Amsterdam.

Het bedrijf groeide gestaag uit tot een technische partner voor vele industrietakken. Ook het assortiment van TEVEMA breidde zich steeds meer uit. Daarom splitste TEVEMA zich op in een aantal werkmaatschappijen, waar de specialistische kennis van veren, zich verder ontwikkelde.

Tevema Amsterdam B.V. is het Nederlandse productiebedrijf.
In deze vestiging worden volgens klantspecificatie, de kleinere- en middelgrote series van drukveren, trekveren, torsieveren, draadvormen, gasveren en bladveren geproduceerd. De vestiging verleent haar klanten tevens de service om slechts enkele stuks te vervaardigen. Dit kan handig zijn bij reparaties of bij het ontwikkelen van prototypes.
De werknemers zijn geroutineerde verenmakers die al jaren in hun vak werkzaam zijn. Vakmanschap staat bij Tevema Amsterdam B.V. voorop.

Tevema Technical Supply B.V. is de handelstak van de Tevema Groep. Dit bedrijf werd in 1988 in de huidige vorm opgezet. In de webshop treft u het assortiment aan dat dit dit bedrijf voert. Naast veren, welke ingekocht worden bij de productiebedrijven in Polen en Amsterdam, voert dit bedrijf normdelen in haar verkooppakket, zoals ponsnippels, snijbussen, uitwerppennen, boorbussen, pasbouten en dergelijke. De veren en normdelen zijn (meestal) direct uit voorraad leverbaar. Het assortiment bestaat uit zeer ruime voorraad veren en normdelen. Via onze webshop zijn de artikelen eenvoudig te bestellen. Bestaande klanten worden volgens de gebruikelijke voorwaarden geleverd.

Tevema Automotive Sp.z o.o. (Polen) / Tevema Kudowa Sp.z.o.o.
In September 1996 werd deze sterk groeiende vestiging opgericht. Het doel van de onderneming was tweeledig:
Toelevering van de Westeuropese Tevema vestigingen
Het opzetten en ontwikkelen van een Oost-Europese afzetmarkt

In deze vestiging worden grote series druk-, trek-, en torsieveren, alsmede draadvormen, bladveren, medische veren en landbouwveren (volautomatisch) geproduceerd. Daarnaast voert deze vestiging hetzelfde handelspakket als Tevema Technical Supply B.V.

Naast industriële veren produceert de Poolse vestiging vervangingsveren voor de automotive industrie. Dit gebeurt volgens twee productiemethoden:
Het produceren van suspensieveren uit oliegehard silicium chroom verenstaal van 4,0-16,0 mm.
Het produceren van suspensieveren uit ongehard silicium chroom verenstaal van 10,0-22,0 mm, dat nagehard wordt in een computer gestuurde, volautomatische hardingsoven.

Nadien vindt de finishing-touch plaats door middel van ontlaten, kogelstralen, beitsen, zinkfosfateren, epoxeren en een volledig geïntegreerd statistisch proces van productcontrole. De vervangingsveren worden geleverd aan de groothandel.

Tevema Automotive Sp.z.o.o. is gecertificeerd volgens ISO/TS 16949: 2009 en ISO 9001: 2008
De afgelopen jaren heeft de Tevema Groep in deze vestiging zeer veel geïnvesteerd in hyper moderne machines. Er staat een gloednieuw machinepark, waar men in 3 ploegendiensten veren vervaardigd.

Tevema Moscow (Russia, Ukraine, CIS)
Deze vestiging verzorgt de verkoop van automotive veren, speciale veren en ons handelspakket in Rusland, de Ukraïne en andere Oost-Europese landen.

Tevema NV (België)
Deze vestiging verzorgt via onze agent de verkoop van ons gehele pakket van zowel ons standaard assortiment, als specials.

Verder wordt er gewerkt met agenten in, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Slowakije, Rusland en diverse andere West- en Oost Europese landen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Scroll To Top